„Open Readings 2023” konferencija

Š. m. balandžio 20 d. gamtos mokslais besidominčius ir eksperimentuoti mėgstančius moksleivius Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras pakvietė dalyvauti ir pristatyti savo tiriamuosius  darbus bei eksperimentus konferencijoje „Open Readings 2023”.

Mūsų mokyklos gimnazistai pristatė savo atliktus tyrimus biologijos, chemijos  srityse ne tik stendinių pranešimų formatu, bet skaitė ir pranešimus: G. Grigonytė (4d kl.) „Temperatūros įtaka daugiafunkcinius žolynus sudarančių miglinių ir pupinių augalų dygimui“, Rugilė Meleškaitė (4a kl.) „Mikorizinių grybų įtakos augalų augimo greičiui tyrimas“ , E. Buinevičiūtė,  L. Matukaitė (2e kl.) „Glaistytų šokoladu vanilinių varškės sūrelių rūgštingumo analizė“. Konferencijos dalyviai dalinosi patirtimi, galėjo susipažinti su bendraamžių atliekamais tyrimais. Mokiniai dalyvavo diskusijose, kuriose buvo aptariamos pasirinktų darbų idėjos, išsikelti tikslai, uždaviniai, vykdomi tyrimai bei jų rezultatai.

Konferencijoje dalyvavo ir kviestiniai lektoriai, kurie  įdomiai papasakojo  apie savo darbo sritį, kokius mokslinius tyrimus jie atlieka ir ką reiškia būti mokslininku.  Lektoriai  pristatė savo mokslinių tyrimų rezultatus fizikos, technologijų bei kitų gamtos mokslų srityse.

Po pranešimų pristatymų konferencijos dalyviai buvo pakviesti dalyvauti ekskursijose po Lazerinių tyrimų centrą (LTC) bei Gyvybės mokslų centrą (GMC), atliko eksperimentą.

Skip to content